Wat is een QR code en hoe maak ik deze aan?

Wat is een QR code en hoe maak ik deze aan?

Tegenwoordig zie je het bijna overal, QR codes. Een vierkant blokje met een barcode die je kan scannen met de camera van je smartphone. Een QR code kan worden gebruikt om online instructiefilmpjes te bekijken, extra online content te lezen en om bestellingen te plaatsen binnen de horeca. Wij vertellen graag meer over wat het is en hoe je het gebruikt.

Wat is een QR code?

QR staat voor Quick Response. Via speciale software op je smartphone is het mogelijk om QR barcodes te scannen en om te zetten naar tekst of door te laten verwijzen naar een URL/webpagina.

QR code binnen de horeca

Het gebruik van een QR code binnen de horeca is erg handig wanneer je extra content met je gasten wilt delen. Zo kun je extra productinformatie delen, inspirerende afbeeldingen delen of je menu/drankenkaart online tentoonstellen. Erg voordelig om zo te besparen op printkosten.

Hoe maak je gratis een QR code aan?

  • Maak van jouw menukaart een PDF bestand. Werk je in Word, lees hier hoe je het bestand kan converteren naar PDF;
  • Upload de PDF naar een online webpagina;
  • Gebruik de URL van de webpagina om een QR code aan te maken. Een QR code aanmaken kan gratis via QRcodetotaal of QR-code-generator. Hier vul je de URL in waarnaar je de QR naartoe wilt verwijzen. TIP: test eerst of de QR code werkt door het te scannen met de camera van je eigen smartphone;
  • Print de QR code en plak deze op zichtbare plekken in je onderneming. Dit kan op je fysieke menukaart zijn, op de tafels of menukaarthouders;
  • Je gasten kunnen nu de QR code scannen en digitaal je menukaart inzien.