Aankondiging Apple over privacy protocollen

Strengere privacy protocollen bij nieuwe Apple update

Apple heeft een aankondiging gemaakt dat ze strengere privacy protocollen door zullen voeren tijdens de iOS update 14.4. Deze zullen invloed hebben op alle adverteerders die onder andere via Facebook hun doelgroepen proberen te bereiken.

Wat gaat Apple doen?

Het nieuwe beleid van Apple geeft aan dat gegevens niet meer mogen worden verzameld wanneer een gebruiker hier niet expliciet toestemming voor heeft gegeven. In de app-store zullen jullie ook na de nieuwste update bij alle apps een pop-up te zien krijgen. Deze pop-up geeft een gebruiker de keuze of zij jullie gegevens mogen verzamelen: ja of nee. Naarmate er meer gebruikers zich zullen afmelden voor het bijhouden van gegevens op iOS apparaten, worden de mogelijkheden voor personalisatie en prestatie rapportages beperkt. Dit geldt dus zowel voor app- als webconversie gebeurtenissen.

De invloed op conversies in Facebook

Wanneer de update door Apple is doorgevoerd, zullen jullie minder conversies gerapporteerd zien worden in Facebook. Dit betekent echter niet dat de conversies niet meer zullen plaatsvinden! Wat belangrijk is om te weten is dat de conversies nog steeds plaatsvinden, maar dat jullie hier niet meer volledig inzicht in zullen hebben.

Advertenties en conversies die worden getoond op de website van Facebook ondervinden geen impact van de ontwikkelingen. (Gebruikers die niet de Facebook app gebruiken maar via het internet de Facebook website gebruiken)

De belangrijkste to-do’s waarvoor jullie direct actie moeten ondernemen lichten we hieronder voor jullie uit:


1. Verifieer je domein in de Facebook Business Manager. Dit kan door middel van DNS-verificatie, HTML-bestandsupload of Meta-tag Verification. Laat ons het vooral even weten wanneer hier hulp bij nodig is! Het verifiëren van het domein bevindt zich in een gedeelte waarin enkel de eigenaar van de businessmanager toegang tot heeft. Hierdoor kunnen wij of partners dit niet voor jullie oppakken, maar dienen jullie dit zelf uit te voeren.

Alleen voor bedrijven met een Facebook app:

2. Bekijk de gegevensinzameling van Facebook die beschikbaar is in de blogpost van Facebook developers om de privacy details van uw app te bekijken via Apple’s app store Connect.

3. Als jullie Facebook’s SDK gebruiken, update naar versie 8.1 of hoger.

Meer weten over Domain Verification binnen Facebook, ga dan naar deze pagina, hier is een handige video gedeeld!

Powered by PauwR