Online succes via Google My Business

Twee keer meer kans om bezocht te worden met een volledige Google listing.

Google is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. Maar welke mogelijkheden biedt Google allemaal om meer omzet te generen? Welke tools zijn er beschikbaar en hoe gebruik je het in het voordeel van jouw onderneming?

Google is niet alleen maar een zoekmachine, het heeft namelijk ook een grote impact op hoe klanten jouw bedrijf online te zien krijgen (bijvoorbeeld op Google Maps). Daarnaast biedt Google ook handige tools om je online zichtbaarheid te vergroten, zoals Google My Business. Google My Business is een gratis tool die helpt met het verbeteren van je online zichtbaarheid op Google. Het dient als een webpagina met informatie, foto’s en reviews over jouw zaak. De voordelen hieraan zijn:

  • Je bereikt meer potentiële klanten.
  • Je valt meer op in de zoekresultaten.
  • Het toont de juiste informatie over jouw zaak zoals openingsuren en contactgegevens.

Optimaliseer jouw Google My Business

Je Google listing verschijnt wanneer mensen zoeken naar jouw zaak of gelijkwaardige zaken via Google Search of Google Maps. Hoe zou je jouw pagina nog kunnen verbeteren?

  • Foto’s: door foto’s van een goede kwaliteit toe te voegen, kun je aan je klanten laten zien hoe jouw onderneming eruit ziet en wat de klant kan verwachten. Voeg bijvoorbeeld foto’s toe van het eten en drinken, zodat men op de hoogte is van wat jouw onderneming te bieden heeft.
  • Beschrijving van je zaak: je hebt maar een beperkt aantal tekens om jouw zaak te omschrijven, dus houd het kort en relevant. Vertel de klanten wie je bent, wat je doet en waarom jouw onderneming uniek is!
  • Menukaart: voeg je menukaart toe zodat men weet wat er allemaal op de kaart staat.

Gratis website met Google

Google My Business heeft enkele gebruikersvriendelijke templates die je kunnen helpen om een eenvoudige website te bouwen voor je zaak. Het is gratis en duurt maar een paar minuten om op te zetten, dit komt omdat je alle beschikbare informatie en foto’s van je listing gebruikt.

Door het hebben van een Google My Business account verdubbel je de kans om te worden bezocht door nieuwe klanten! Surf naar www.google.nl/business om je listing aan te maken!